Kukka- ja valokuvaus workshop Nuutajärven kartanolla

Tällä viikolla kävin aikamatkalla muutaman vuosikymmenen takana. Osallistuin nimittäin Petra Veikkolan ja Helmivillakon Erika Välimäen järjestämään Nuutajärvi workshopiin, joka järjestettiin Nuutajärven kartanolla. En olisi villeimmissäkään kuvitelmissani voinut ajatella, millainen paikka meitä odotti! Valtavan kokoinen kartano, jossa aika todella tuntui pysähtyneen siihen hetkeen, kun sieltä oli lähdetty yli puoli vuosisataa sitten. Aika iso harmi, että kartano oli päässyt niin huonoon kuntoon, mutta toisaalta siinä rosoisuudessa oli jotain valtavan kiehtovaa ja inspiroivaa. Tällä hetkellä kartanoa kunnostetaan, ja toivottavasti sen upeudesta pääsevät myöhemmin nauttimaan kansat suurin joukoin.

Mutta workshopiin! Jo pelkästään kartanomiljöö suorastaan huusi minua kuvaamaan, mutta kun vielä Erika ja Petra olivat loihtineet meille mielettömän kukkabaarin sekä valtavasti kaikkea ihanaa tekemistä ja kuvaamista, kamerani lauloi sydämensä kyllyydestä. Mietin monta kertaa päivän aikana, miten voin muistaa tämän kaiken… Onneksi on kuvat. Mieli ei varmaan täysin edes vielä käsitä, miten ainutlaatuinen tuo päivä oli.

Workshopissa oli siis tarjolla monenlaista ohjelmaa. Ensin saimme Erikan opastuksella valmistaa omat kukka-asetelmat kotiinviemisiksi. Leikkorunsauden keskellä tunsin itseni Liisaksi ihmemaassa.. Mutta koska kukkahommat eivät olleet se ensisijainen intressini, lähdin haahuilemaan ja kuvailemaan pitkin kartanoa aika pian kun olin saanut oksani kulhoon. Myönnettäköön, että se oli tosi hauskaa ja kiva kun saimme Church Square Ceramics’n kulhot mukaan niin voi joskus tehdä kotonakin vastaavia.

nuutajärven kartano kukkaworkshop helmivillakko
Helmivillakko Petra Veikkola Nuutajärvi workshop, hääkuvaaja turku
nuutajärven kartano
nuutajärven kartano
nuutajärven kartano
nuutajärven kartano
nuutajärven kartano

Vilahti siellä muutamia kuvaajakollegoitakin työn touhussa, ainakin Lotta ja Henna. 🙂 Tällaisten päivien yksi parhaita puolia on nähdä kollegoita ja muutenkin samoista asioista kiinnostuneita tyyppejä… Kuulla mielenkiintoisia tarinoita, miten kukakin on tullut juuri tänne jne. Jonkinlainen intohimo visuaalisuuteen ja kauniiden asioiden luomiseen meitä kaikkia taisi yhdistää.

Petra jutteli Instagram ja Pinterest -markkinoinnista sillä aikaa kun viimeistelimme kukka-asetelmia. Lounaan jälkeen odottikin boudoirkuvaus sekä kukkaihmisille mieluisampi seinäinstallaation tekeminen, ja vielä ennen päivällistä stailatun morsiankuvauksen toteutus. Koska kuvasatoa tuli päivältä niin hurjasti, ajattelin jakaa nuo boudoir- ja morsiankuvaukset kokonaan eri osioon, vaikka tiukkaa teki karsia kuvia tästä.

nuutajärven kartano
nuutajärven kartano
nuutajärven kartano
creative community finland, nuutajärvi workshop, nuutajärven kartano
boudoirkuvaus, bridal moments styled shoot Petra veikkola workshop
Morsiankuvaus, bridal moments styled shoot Petra veikkola workshop
nuutajärven kartano
nuutajärven kartano

Pari kuvaa sieltä oli kuitenkin pakko jo käsitellä ja laittaa tähän mukaan.. En vaan malttanut pitää näppejäni irti! Meillä oli muuten aivan superupea malli, Lotta, jolle meikin ja hiukset laittoi Petra Satokangas Studio Beauty Blanc’sta. Puku oli Vieno Bridal’sta.

Päivämme huipentui illalliseen, jonka oli valmistanut läheisen Kahvilakeittiö Sylvin väki. Se oli muuten tosi kiva ja kiinnostava ruokapaikka! Ruuissa oli vähän jotain jujua, iso plussa siitä pienen paikkakunnan ruokapaikalle! Kartanolla illallispöydät oli katettu niin näteiksi ja kaikkien kukka-asetelmat vielä koristivat tilan niin satumaisen kauniiksi, että olisin voinut vain jäädä siihen tilaan leijumaan ja musiikkia kuuntelemaan, ellei väsymys olisi jo todella painanut… Kotimatkalla olikin aika hiljaista.

Yhteistyökumppaneina olivat myös Balmuir, Willow Visuals, , Namu Jewellery, Kakkusankarit, Pwedemooy, sekä assarina Heidi Kasvijuttuja, mutta esittelen heidät sitten seuraavassa osiossa paremmin, kun heidän työnsä jäljet pääsevät kuvissa esille.

Valtavan suuret kiitokset Petralle ja Erikalle tällaisen elämyksen järjestämisestä! Kylläpä olisi harmittanut, jos en olisi lähtenyt mukaan, ja nyt saisin vain muiden kuvista ihastella tuon päivän tunnelmia.. Ensi kertaa siis odotellessa!

Comments
Add Your Comment