Perhe on paras – kuvamuistot ristiäisistä

Kaste tai nimiäiset ovat usein perheen ensimmäinen oma juhla, ja mitä ihanin tilaisuus kutsua sukulaiset ja ystävät koolle. Suvun uusin tulokas toivotetaan tervetulleeksi juhlavasti, mutta kuitenkin perhejuhlamaisen rennosti. Ilmassa on sellaista rauhaa jota pieni vauva ympärilleen kietoo ja kaikki ovat innoissaan silittelemässä ja sylittelemässä pikkuista. Vanhemmille ensimmäiset viikot ovat usein raskaitakin mahdollisten vatsakipujen ja valvomisten vuoksi, joten nimijuhlat ovat siinäkin mielessä mukavan erilainen päivä kaiken alkutouhun keskellä.

Ennen pääsiäistä sain viestin, pääsisinkö kuvaamaan ristiäiset pitkäperjantaina. Ilahduin, kun kysyjä olikin vähän tuttu, nimittäin Heidi oli Maijan kaasona viime joulukuussa kuvaamissani häissä. Olen huomannut, että monet kuvauspyynnöt tulevat ihan yllättäen suosittelujen kautta. Tällä alalla puskaradio on varmasti hirmu tärkeä. Saapuessani kuvauspaikalle meinasin hypähtää ilosta kun huomasin, että silloinen morsiuspari olivat tulevia kummeja! Jollain hassulla tavalla taidan kiintyä hääpareihin, ja mietiskelen jälkeenpäin, mitähän heille mahtaa kuulua. Hääkuvaus on kuitenkin pitkä prosessi alkaen yhteydenpidosta ja tapaamisesta intensiiviseen päivän kuvaamiseen, joten kyllä siinä yllättävän tutuiksi tullaan. Senkin vuoksi oli erityisen mukavaa kuvata tämä kastejuhla.

Perhe oli myös juuri päässyt muuttamaan uuteen kotiin, joten se huojentunut olo kaiken rakentamisen jälkeen tuntui olevan vielä käsin kosketeltavissa. Pitkäperjantain kastejuhla oli tunnelmallinen ja kaunis. Iloinen puheensorina kuului vieraiden viihtyessä ja päivänsankarin kiertäessä sylistä toiseen.

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaajakaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

 

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja  kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

  kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

 

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

  

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja   

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja

kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja   kaste, nimiäiset, nimenantojuhlat turku, valokuvaaja, äiti ja lapsi, vastasyntynyt, ristiäiset

Ystäväni kysyi ristiäisistä tullessani, että tuntuuko se oudolta mennä kuvaamaan ihmisten kotiin heidän juhlia. En ollut aiemmin edes miettinyt, miksi se tuntuisi oudolta. Mutta tosiaan, onhan se ihan mieletöntä, että ihmiset ottavat minut kotiinsa, joukkoonsa ihan ulkopuolisen ja luottavat juhlamuistonsa käsiini. Kyllä se itsellekin tuntuisi ehkä oudolta, jos en yhtään tuntisi kuvaajaa entuudestaan, tai kaverikaan ei tuntisi. On tosi tärkeää, että kuvaajan läsnäolo tuntuu luontevalta. Siksi pyrin olemaan huomaamaton, mutta tykkään myös rupatella vieraiden kanssa sopivin hetkin. Juhlien kuvaus on noussut ihan yhdeksi lempijutukseni häiden rinnalla! Heidin palaute lämmitti mieltä ihan hurjasti, ja vahvisti ajatustani siitä, että perhejuhlien kuvaus olisi toivottua: ”Kiitos!! Nää on aivan upeita! 🙂 Näistä pääsi tosi hyvin tunnelmaan ja ainakin itseltä meni juhlat vähän ”ohi” silloin, niin voin kyllä suositella kaikille myös ristiäisten kuvauttamista!” Tällaiset viestit tuntuvat aina ihan sydämessä asti. Olinkin tosi iloinen voidessani julkaista tämän kuvasarjan juhlista.

Rippijuhlat ovat toinen iso perhejuhla, joista usein ikuistetaan lähinnä potretit nuoresta, mutta monissa perheissä se on myös ainutlaatuinen tilaisuus suvun kokoontumiselle. Perinteisen sukupotretin lisäksi voisi olla ehkä kiva saada muistoja ihmisistä sellaisina kuin he ovat – rupattelemassa mukavia ja vaihtamassa kuulumisia, nauramassa niin että vatsanpohjasta ottaa ja lapset temmeltämässä pitkin pihaa. Jos mietit kuvausta kesän juhliisi, niin laitahan viestiä – tulisin mielelläni ikuistamaan tärkeän päivänne!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments
Add Your Comment