Kuvauskokemuksenne

ja muistonne

Sinä haluat muistaa itsesi ja teidät sellaisina, kuin olette nyt. On ruuhkavuodet tai alkuhuuma, tai yhteisiä vuosia enemmän takana kuin jaksaa laskea.

Niin että sinua hymyilyttää vielä vuosienkin päästä, kun katsot kuvissa niitä poskipäitä ja hymykuoppia, joita eniten maailmassa rakastat.

Ja minä lupaan luoda teille kuvauksen, joka tekee teidän välisenne yhteyden näkyväksi. Niin, että pystyt palaamaan siihen yhä uudelleen, ja muistamaan, miksi nämä ovat sinun ihmisiäsi.

Tai jos tulet yksin - niin että ymmärrät, miksi tärkein suhde on lopulta suhde itseesi. Sillä kun näet itsesi kauniina ja vahvana, voit alkaa säteillä ympärillesikin.

Sinä arvostat aikaa, koska haluat ikuistaa tämän elämänvaiheen,

ja minä arvostan sitä, että olette ottaneet tämän hetken arjestanne.

 

Kuvaustapani on hyvin liikkuva, joten yhdessä kulkien ja jutellen olemme tilanteessa, jossa ette enää ajattelekaan miten tässä tulisi olla. Ohjaan lempeästi, mutta varmasti, ja jätän kuitenkin sijaa tilanteessa syntyville luonteville hetkille ja vuorovaikutukselle.

Varaan kuvaukseen sopivan ajan, mutta en tuijota kelloa, sillä tärkeämpää kuin minuutit, on tarina jonka teille luon.

Kauniita sanoja

asiakkailtani

En tiedä, miten aloittaa kiitokset aivan ihanista ja kauniista perhekuvistamme. Paras palaute Sulle olis ollut nähdä meidän ensireaktiot katsoessamme kuvia. Mun liikutuksen kyyneleet, miehen ihastelut... Kuvat ovat todellakin täynnä tunnetta. Kesän lämpö, ihanat muistot Naantalista ja meidän hetkestämme välittyy niin hienosti! Olet loistava valokuvaaja ja intohimosi kuvaamiseen välittyy upeista kuvista! Meillä Mikkelissä on tänään oikein kunnon myrsky. Ollaan ukkosen vuoksi nähty kuvat vasta kännykästä, mutta odotetaan hetkeä, että nähdään ne tietokoneelta kaikessa kauneudessaan. On myös kiva nähä lapsen reaktiot, kun pääsee katselemaan kuvia. Kuten itsekin sanoit, valokuvat on monelle tärkeintä materiaa. Olen aina ollut samaa mieltä. Nämä kauniit, hauskat, herkät kuvat tulevat aina muistuttamaan meitä ajasta, jolloin rakas poikamme oli pieni. Näin kultaakin kalliimpia muistoja voi vaalia kuvienkin muodossa! Osa kuvista löytänee tiensä myös meidän kodin seinälle. Kiitokset sydämen pohjasta Sulle Katri! Teet todella merkityksellistä työtä! Ihanaa loppukesää!

Perheen äiti S. H.

huomenlahja miehelle valokuvaus, boudoirkuvaaja turku, boudoirkuvaus helsinki, fine art boudoirkuvaus

Suu kyllä loksahti auki kun avasin kansion. Kyllä sitä vaan on turhan kriittinen omaa kehoaan kohtaan, sillä nämä kuvat ovat SAIRAAN HYVIÄ! Kyllä kesti tovi valikoida top 10, oikeastaan täysin mahdotonta!

Tein kaksi erillistä kansiota sillä odotus oli (tyypilisesti) että saa nähdä löydänkö edes 10 hyvää kuvaa itsestäni, eli iso kiitos että mursit oletukseni, sillä yli sata kuvaa lopulta sai sydämmen ❤️

Tuleva vaimo K.

Kääk, ihania kuvia! Kiitos Katri tuhannesti, olet super-taitava kuvaaja! Itsellä kuvauksen jälkeen nimittäin jäi vähän sellainen fiilis, että tulikohan siitä meidän säätämisestä yhtään hyvää kuvaa, mutta nyt tuli kyllä valinnan vaikeus. :)

Perheenäiti S. L.

Pakko sanoa vielä uusiksi minkä sanoin silloin aiemmin: oli tosi ihanaa, että JUST sä olit kuvaamassa meidän häitä. Mulla on viisi kaveria, jotka kuvaavat (ja ovat vielä tosi lahjakkaita), mutta tän piti mennä just näin. Oot ihan huippu tyyppi: sun energia oli jotain tosi mieletöntä ja olit aina tosi läsnä kuvatessasi.

Sulhanen S. R.

Usein kysyttyä

Miten varaan kuvauksen?

Kun olemme löytäneet sopivan kuvausajan, lähetän teille kuvaussopimuksen tutustuttavaksi, sekä varausmaksun, joka on 50 % kuvauksen hinnasta. Dokumentaarisissa hääkuvauksissa varausmaksu on 25 %. Varausmaksulla varaatte ajan minulle ja minä teille. Sen jälkeen lähetän teille ohjeistuksen kuvaukseen valmistautumisesta. Loppusumma kuvauksesta tulee maksettavaksi, kun teette valintoja esikatselukuvien galleriasta.

Miten valmistaudun kuvaukseen? En ole koskaan ollut kuvauksessa ja jännittääkin.

Olen laatinut ohjeistukset eri kuvauksiin valmistautumista varten, ja lähetän sen sinulle varauksen yhteydessä. Siinä käyn läpi niin käytännön asioita mm. vaatetuksen suhteen, kuin kuvaus- ja ohjaustapaanikin. Asiakkaat ovat kokeneet tämän ohjeistuksen sekä ajatusten vaihdot ennen kuvausta tärkeinä, ja kuvausta on siten mukava odottaa.

Minun tehtäväni on saada teidät tuntemaan olonne mukavaksi ja rennoksi kanssani, ja siitä asiakkaat ovat antaneet kovasti kiitosta. Ohjaan teitä koko prosessin läpi, ja kuvauksen alusta loppuun. Teidän ei tarvitse tietää, miten tulisi olla tai mikä näyttäisi hyvältä.

Arvelen, että minulle iskee valinnan vaikeus. Voinko valita enemmän kuvia?

Olen suunnitellut pienimmän pakettini niin, että se voi hyvin riittää silloin kun haluat muutaman ihanan muiston tästä ajasta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää etukäteen kuinka paljon kuvia haluaisit, vaan saatuasi esikatselugallerian voit vapaasti valita haluamasi kokoelman kuvista. Valintaasi helpottamaan olen luonut 3 erilaista pakettia, joita voit vielä halutessasi soveltaa.

Tai jos olet kuten minä, tiedät ettet halua joutua valitsemaan muutamaa suosikkia kymmenien ihanien kuvien joukosta. Arvostat hetkiä ja tunnelmia, sekä kuvia, joissa voit aistia teidän välisen yhteyden, etkä halua missään nimessä jättää yksityiskohtia, merkityksellisiä katseita tai henkäyksen kevyitä hetkiä pois kuvakokoelmasta. Voit siis valita myös koko kuvagallerian kuvat nähtyäsi, ja halutessasi laadin teille mielelläni myös uniikin kuva-albumin tästä ainutlaatuisesta kuvaushetkestänne.

Keskimäärin asiakkaani investoivat kuviinsa noin 480 euroa, mutta voitte tosiaan valita täysin vapaasti haluamanne määrän kuvia. Otathan yhteyttä, niin lähetän koko hinnastoni teille tutustuttavaksi.

Miten valitsen kuvat ja missä muodossa saan kuvat?

Kolmen viikon sisällä (huomioiden loma-ajat) kuvauksestasi lähetän sinulle linkin salasanasuojattuun esikatselukuvien web-galleriaan, joista voit valita suosikkikuvasi.

Toimitan valmiit kuvat digitaalisina kuvatiedostoina, joten voitte teettää ja kehittää niistä haluamianne kuvatuotteita rajattomasti. Kehotan kuitenkin teettämään kuvista fyysisiä, säilyviä kuvatuotteita, joten suosittelen mielelläni hyviä kuvatuotteiden valmistajia. Myös minun kauttani saa tilattua laadukkaita paperikuvia sekä kuva-albumeita.

Saatte kuviin täydet käyttöoikeudet henkilökohtaiseen, eli ei-kaupalliseen käyttöön. Mikäli jaatte kuvia sosiaalisessa mediassa, on tärkeää että muistatte tekijänoikeustiedon, eli mainita kuvaajan muodossa @katrihaavistophotography tai Katri Haavisto, kiitos.

Julkaisetko kaikkia kuvia sosiaalisessa mediassa tai nettisivuillasi?

Kunnioitan yksityisyyttänne, enkä koskaan julkaise asiakkaideni kuvia ilman lupaa. Koska valokuvaajalle on kuitenkin tärkeää voida esitellä töitään, arvostan kovasti, mikäli saan julkaista joitain kuvia. Kuvaussopimuksessa sovimme asiasta, ja julkaisulupaa voi rajata haluamallaan tavalla.

Onko sinulla vakuutukset? Entä jos sairastut tai kuvausta täytyy siirtää muista syistä?

Kyllä, minulla on mm. tarvittavat vastuu- ja kalustovakuutukset. Lisäksi minulla on varakalustoa, jotta mikään tekninen vika ei pääse keskeyttämään kuvaustanne. Kuvaan myös aina kahdelle muistikortille yhtäaikaa, varmuuskopioinnin vuoksi.

Kuvausta voidaan luonnollisesti siirtää, mikäli asiakas tai kuvaaja sairastuu. Yhtälailla, mikäli olemme suunnitelleet kuvauksenne ulos ja kuvauspäivänä sää on tosi huono, voidaan kuvausta tarvittaessa siirtää ja varausmaksukin siirtyy.

Hääpäivänä sairastuminen on onneksi hyvin harvinaista, ja hääkuvaajana päivänne taltiointi ammattimaisesti on minulle sydämenasia, vaikka sitten pienessä flunssassa. Vakavampien sairastumisten varalle meillä on ammattihääkuvaajien kanssa hyvä verkosto, joka pystyy tarvittaessa reagoimaan nopeasti, eikä teille tule mahdollisesta varakuvaajasta kuluja. Korostan kuitenkin, että tämä on täysin poikkeuksellinen tilanne, johon minun ei ole tarvinnut vielä koskaan turvautua, mutta on hyvä tietää, miten asiat tarvittaessa hoituisivat.

Arvokkaimpia muistoja

Kun lapset kasvoivat yli pikkulapsivaiheen, tajusin, miten nopeasti se aika oli ohi. Mitäkö muistan siitä? Melko vähän, ilman valokuvia. Samoin mietin meidän kahden yhteistä taivalta neljäntoista vuoden ajalta. Tosi kiva, että on kännykässä joitain kuvia, mutta ovathan ne vähän erilaisia käsivarren mitan päästä otettuna kuin että joku olisi oikeasti ohjannut ja olisimme voineet vain keskittyä toisiimme.

Valokuvat ovat minulle tärkeintä materiaa, ja ennen kaikkea materiaa, josta minulle ja meille on iloa vuosikymmeniksi. Valokuvaus on tarina useamman vuoden edestä. Ei pikapalvelu, jonka unohtaa kuukauden päästä, vaan myös elämys, jota muistelet lämmöllä.